2010. július 3., szombat

Ismét itt






Megint eltelt sok idő,amióta nem írtam. Folyamatosan dolgozunk, rohanunk a Lauráért, utána meg itthon a szokásos.
Laura azóta nem beteg, amióta nem jár bölcsibe. Pedig már vérvételen is voltam vele allergológián. Eddig annyit tudunk, hogy tejre, tojásra, és háziporra nem allergiás. Most 5 hét szünet van a bölcsiben elég nehéz megoldani, hogy melyik nap ki vigyázzon rá,de szerencsére a két nagymama mindig ráér. Jövő héten a párom, utána meg én leszek szabin. Együtt nem sikerül elmenni szabadságra, meg sajnos nyaralni sem.
Laura rengeteget fejlődött, egyedül öltözködik, fürdik, és hihetetlen akaratos, és ami még szuper, hogy sikerült hiszti nélkül leszoktatni a cumiról. Láttuk a Life network csatornán a szuperdadust, ahol úgy szoktatták le a gyerekeket a cumiról,hogy azt mondták nekik, hogy a cumitündér elviszi éjjel a cumit, amit beletesznek egy kis zsákba felteszik pl. a fa ágára, és reggel mikor belenéznek ajándék van helyette.Nálunk bevált, egyszer nem sírt, igaz közben kérdezgette, de soha nme sírt miatta.A lányok is jól vannak, az anyjuk a szokásos formáját hozza, nem részletezem, mert nem lenne időm leírni mindent.
Viszont a legfontosabb,amit történt velünk, hogy hétfőn voltunk Bécsben az Egészségügyi Minisztériumban, megkaptam a honosítást. Ez azt jelenti,hogy vállalhatok munkát egész Ausztriában. Kedden beszéltem egy volt főiskolai osztálytársammal, aki szintén kint dolgozik Ausztriában nem olyan rég óta, és említette, hogy van egy soproni cég, aki Ausztriába közvetít diplomás ápolókat.(Csendben megjegyzem, ott kint aki diplomás ápoló annak nem főiskolája van, hanem egy sima OKJ ápolói képzettsége)
Felhívtam ezt a céget, aznap el is mentünk Sopronba, és hétfőre lefixáltunk egy időpontot Unterpremstattenben lévő idősek otthonába, ahova diplomás ápolókat keresnek, bruttó 2100 Eurós fizetéssel. Nem kell sokat számolgatni, hogy az több mint 500.000 forint. Ja és júniusban és novemberben dupla fizetés van, kéthavonta jár a családi pótlék, aminek az összege úgy növekszik, ahogy a gyerek életkora nő. Egyetlen gond van, hogy 120 kilométerre van tőlünk, 3 napot kell dolgozni és 2 nap szabadnap jár. 2 lehetőségünk van:vagy ingázom, ami nem olcsó dolog, a benzin miatt, vagy kiköltözünk. Attól félek a legjobban, hogy a Laura hogyan fogja megszokni az új helyet, nem tud németül(bár mindenki azt mondja, hogy ne aggódjak, nagyon hamar megtanulja a nyelvet). A munkahely napi 3x étkezést ingyen biztosítja, van egy lakás aminek a havi díja 300 euró, de 70 négyzetméteres, és a család is ott lakhat.
Szóval itt tartunk, hétfő után többet tudok, remélem sikerül
Most megpróbálok elolvasni egy két blogot, mert a Laura alszik, de ha felébred utána megyünk a sógornőmékhez grillezni.

7 megjegyzés:

  1. Anya nagyon szepen koszonjuk hogy a mi keresunkre irtal egy uj bejegyzest.Laura csodaszep nagy lany lett,edes nagyon,szep a halya.
    Nagyon ugyes hogy mar 1 eve szobatiszta.
    De jo hogy ilyen jol leszokott a cumirol is.
    Jo kis sztoryt talaltatok ki neki a cumitunderol.
    De jo anya hogy ilyen kis munkat talaltal magadnak.Tenyleg jol hangzik,a parod is megy veletek es akkor o is itt hagyja a mostani allasat?
    Szerintem a Laura nagyon hamar megtanul nemetul,a gyerekenek foleg ilyen korban konnyu nyelvet tanulni.pusizka

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok, hat nagyon sajnalom, hogy nem tudtunk talalkozni, de ugy osszejottek a programok, hogy mar elni sem volt erom azon a hetvegen:)
    Zsuzsa, ez a melo nagyon, nagyon jol hangzik!!! Es hogy mekkora elonnyel jarna Lauranak 2 nyelvvel felnoni!!! Azt sosem tudja helyettesiteni az iskolai nyelv oktatas. En azt mondom, hogy koltozzetek, bar nem kerdezted senki velemenyet, de az ingazas nagyon megterhelo lenne neked.
    Aztan irj kicsit gyakrabban, ha idod engedi.
    Pusz,
    Debi
    U.I.: Tok jo nagy Laura haja!!!

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    De jó, hogy írtál végre! Sokat nőtt a Csajszi! Szuper, hogy vége a sorozatos betegségeknek!
    Kornél is beadott egy jelentkezést Ausztriába, kíváncsi leszek, válaszolnak-e egyáltalán. Mi kiköltöznénk, szerintem, mert -bár én imádom a hazámat- itt egyre szörnyűbb a helyzet és a lányoknak is azzal tesszük a legjobbat, ha nem ebben a gané országban nőnek fel.
    Vigyázzatok magatokra!
    puszi

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    De jó, hogy újra írtál! Nagy fába vágjátok a fejszét ezzel az új munkával, költözéssel, de szerintem Laura jól veszi majd az akadályt, egy gyerek könnyebben alkalmazkodik, tanul meg egy új nyelvet, mint egy felnőtt, majd meglátod! Én drukkolok, hogy sikerüljön, szerintem jó lesz!
    Szuper jók a képek, nagyon édes rajtuk Laura! Igazi nagylány már!
    Puszi
    Beus

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Remélem sikerült mostanra megoldani a munkahelyet, s Laura is hozzá szokott az új helyzethez. A nyelvet biztosan hamar megtanulja, s jobb környezetben, anyagi helyzetben tudjátok nevelni tovább. Ha hazavágytok, akkor meg autóba huppantok és jöttök.

    Nagyon szuperek a képek, igazi csaj már ez a lány!

    VálaszTörlés
  6. Álmodik a fenyőfácska
    odakinn az erdőn.
    Ragyogó lesz a ruhája,
    ha az ünnep eljön.
    Csillag röppen a hegyre,
    gyertya lángja lobban,
    dallal várják és örömmel
    boldog otthonokban.
    Legszebb álma mégis az, hogy
    mindenki szívébe,
    költözzék be szent karácsony
    ünnepén a béke.

    Boldog Karacsonyi Unnepeket kivanunk,Iza anya,Szabina es Julia

    VálaszTörlés
  7. Szia Zsuzsa!Ne haragudj,hogy így ismeretlenül zavarlak.Olvastam a blogon,hogy te is terveztél Ausztriai munkát.Végül belevágtatok?Én is tervezem kis családommal januárban,mint diplomás ápoló.Szintén Soproni közvetítővel és novemberben mennék a Bécsi eü.-i Minisztériumba.Szeretnék érdeklődni miket kérdeznek ott.Nekem közel középfokú nyelvtudásom van.Az ügyintéző Sopronban azt mondta jól beszélek,de mégis hogy zajlik a honosítás?Megköszönném,ha írnál pár sort!
    Köszönettel Makádi-Gál Anikó

    VálaszTörlés